Apsara Förlag Logo

Kustantamon ensimmäinen kirja, palkittu Annorlunda, eller hur? Några östasiatiska röster, on nyt kännetty suomeksi. Toisenlaista, eikö vaan? Joitakin itäaasialaisia ääniä on jo tilattavissa Hongkongissa näiltä nettisivuilta, mutta Suomeen kirjat saapuvat vasta tammikuussa. Kirjan voi tilata myös lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen
info[at]apsaraforlag.com
Vuonna 2012 julkaistu alkuteos on ensimmäinen Aasiasta kertova kirja, joka on saanut kirjallisuuspalkinnon Suomessa. Svenska Litteratursällskapet i Finland palkitsi sen 10 000 eurolla Runebergin päivänä 2013. Perustelu: ”Kirja on monivivahteinen ja lämmin kuvaus arjesta ja erilaisista elinympäristöistä Itä-Aasiassa. Yksilölliset äänet kutoutuvat yhteen sykkiväksi kuvaksi, jossa kulttuurit ja yhteisöt heräävät eloon ja erottuvat selvästi toisistaan. Kirjailijan kunnioittavan ja avoimen asenteen ansiosta erilaisuus tulee läheiseksi."

Apsara Förlag julkaisi ainutlaatuisen Kiinasta kertovan bisneskirjan Vääntöä Kiinassa – Legendaarisen Kiina-konkarin Jari Vepsäläisen liiketoimintaa elokuussa 2015. Kirjassa Vepsäläinen ja monet muut suomalaiset liikemiehet kertovat avoimesti usein värikkäistä kokemuksistaan Kiinassa. Hongkongissa asuva yritysjuristi Vepsäläinen on 30 vuoden ajan auttanut satoja suomalaisia ja muita länsimaisia yrityksiä Kiinan markkinoille ja pärjäämään niillä. Lukemattomat karikot vaanivat ulkomaalaisia liikemiehiä Kiinassa, joten maassa toimiminen on yleensä kaikkea muuta kuin helppoa. Kirjassa kerrotaan kuinka liikemiehet voivat välttää astumasta telamiinoihin. Samalla siinä kuvaillaan myös monia muita kiinalaisen yhteiskunnan puolia. Kirjan suomennos julkaistaan samaan aikaan kuin alkuteos ”Kämpatag i Kina – Den legendariska Kinaräven Jari Vepsäläinens affärer” . Monipuolisesti kuvitetut kirjat ovat painettuja Hongkongissa. Painamalla ikonia voit lukea arvosteluja.

Kiinaan ja muuhun Itä-Aasiaan keskittyvä Apsara Förlag perustettiin Hongkongissa vuonna 2012. Sekä Kämpatag i Kina / Vääntöä Kiinassa että Annorlunda, eller hur? / Toisenlaista, eikö vaan? ovat suomenruotsalaisen freelance-toimittajan Björn Ådahlin kirjoittamia. Ådahl on asunut Hongkongissa vuodesta 1995. Hän on omistautunut tutkimaan Itä-Aasiaa lukemalla, matkustamalla ja puhumalla ihmisten kanssa.

Toisenlaista, eikö vaan?

Joitakin itäaasialaisia ääniä

Millaista on asua talouden ihmemaassa, julmassa sotilasvaltiossa tai seuduilla, jotka voivat milloin tahansa tuhoutua luonnonmullistuksessa? Kirjassa "Toisenlaista, eikö vaan? Joitakin itäaasialaisia ääniä" ihmiset Kiinasta, Hongkongista, Taiwanista, Filippiineiltä, Indonesiasta, Burmasta ja Kambodzhasta kertovat elämästään ja antavat samalla kuvan edellisten vuosikymmenten rajuista muutoksista Itä-Aasiassa. Värikäs henkilögalleria koostuu muun muassa maanviljelijöistä, lakimiehistä, valaanpyytäjistä, liikemiehistä ja koomikoista. Kirjassa on mustavalkoisia valokuvia, karttoja sekä tunnuskuvia päähenkilöiden kotimaista. Lopussa kirjailija suosittelee Itä-Aasiaa käsittelevää kirjallisuutta. Useita lukuja on päivitetty suomennoksessa, jotta ne olisivat ajankohtaisia.

Vääntöä Kiinassa

Legendaarisen Kiina-konkarin Jari Vepsäläisen liiketoimintaa

Kovaotteiset poliisiratsiat, rikolliset työntekijät ja kekseliäät huijarit ovat esimerkkejä siitä, mitä suomalaiset liikemiehet voivat joutua kokemaan Kiinassa. Heidän on myös kamppailtava tiukan verottajan, sekavan byrokratian ja epäluotettavan oikeusjärjestelmän kanssa. Kaiken huipuksi taustalla kummittelee johtava, mutta arvaamaton kommunistinen puolue.
Kirjassa "Vääntöä Kiinassa" Hongkongissa asuva yritysjuristi Jari Vepsäläinen ja monet muut yritysjohtajat neuvovat liikemiehiä selviytymään Kiinan markkinoilla. Muun muassa energiahuolto, ympäristöongelmat, vanheneva väestö ja nykynuoriin kohdistuvat paineet ovat myös esillä. Kirjassa poiketaan lisäksi kaksi kertaa Malesiassa.
Painamalla ikonia voit lukea lisää Vepsäläisestä.

Björn Ådahl (synt. 1958) on suomenruotsalainen vapaa toimittaja ja sosionomi, joka on asunut Hongkongissa yli 20 vuotta. Hänen kiinnostuksensa Aasiaan syttyi 1970-luvulla ja voimistui entisestään, kun hän vaimonsa Karin Smedjebackan kanssa reissasi ympäri mannerta yli kahden vuoden ajan 1980-luvun lopulla. Tuloksena oli kirja ”På jakt efter Asien” (Sahlgrens, 1992; alla otteita kirjan arvosteluista) ja halu muuttaa elämään Aasiassa.
Vuodesta 1995 Björn on seurannut aitiopaikalta Hongkongista Itä-Aasian ennennäkemätöntä kehitystä ja raportoinut siitä muun muassa Ylelle, STT:lle ja Turun Sanomille. Hän on myös kirjoittanut luvun ”Kinas frammarsch omges av frågetecken” kirjaan ”Världen utanför” (Schildts, 2006).
Hongkongissa Björn perusti Kustantamo Apsaran (Apsara Förlag) vuonna 2012. Hän on intohimoinen matkaaja ja on vieraillut useimmissa Aasian maissa. Kiinassa hän on käynyt lähes kaikissa maakunnissa.
Ennen muuttoaan Hongkongiin Björn työskenteli toimittajana Suomen Tietotoimistossa. Tuolloin hän huomasi, että Suomessa oli heräämässä kiinnostus Kiinaa koskeviin uutisiin. Tämä antoi hänelle ponnistuslaudan muuttaa Aasiaan. Asuinpaikaksi valikoitui brittiläinen siirtomaa Hongkong, joka käytännön syistä oli ainoa vaihtoehto Björnille ja Karinille. Tuohon aikaan Kiina ei nimittäin myöntänyt työlupia vapaille toimittajille. Björn ja Karin eivät kadu lähtöpäätöstään, sillä he viihtyvät hyvin Hongkongissa.





"På jakt efter Asien"
arvosteltiin monissa lehdissä.

"Kirja on parhaimmillaan, kun se antaa ihmisten kertoa".
(Hufvudstadsbladet)

"Ihmisiä esitellään tavalla, joka ei ole yleinen matkakirjallisuudessa".
(Borgåbladet)

"Ådahl ei luo pinnallisia kiiltokuvia, vaan haluaa antaa syvällisen kuvauksen tavallisten ihmisten elämästä"
(Tidningen Läraren)

Apsara Förlag julkaisee Aasiaa käsitteleviä, visuaalisesti miellyttäviä kirjoja. Hongkongissa rekisteröity kustantamo on yksityinen ja sitoutumaton. Suomessa ja Ruotsissa kirjoja voi ostaa kirjakaupoista ja internetin kautta.

Apsara Förlag on saanut nimensä buddhalaisessa ja hindulaisessa mytologiassa esiintyvien taivaallisten naisolentojen mukaan. Aasiassa apsaroiden kuvia on lukemattomissa temppeleissä ja luostareissa. Apsarat ovat kauniita ja hienostuneita ja heitä kuvaillaan mestarillisiksi tanssijoiksi. Kustantamon logo ja webbisivut ovat saaneet inspiraationsa Dunhuangin luolatemppeleissä olevista apsaroista. Yli tuhat vuotta vanhat temppelit sijaitsevat Luoteis-Kiinassa.

Kustantamon uusin kirja on Bonnie Jian kuvittama. Bonnie on kotoisin lounaiskiinalaisesta Chongqingin suurkaupungista ja hän on suorittanut elokuva-alan tutkinnon hongkongilaisessa yliopistossa.

Kustantamon ensimmäinen kirja "Annorlunda, eller hur? Några östasiatiska röster" on Catherine Kretschmann-Zhangin ja hänen aviomiehensä Philip Kretschmannin kuvittama. He ovat myös tehneet nämä webbisivut. Catherine (synt. 1983) on kotoisin koilliskiinalaisesta Harbinin miljoonakaupungista. Hän on opiskellut yliopistoissa Kiinassa, Kanadassa ja Hongkongissa. Valmistuttuaan taloustieteen maisteriksi hän opiskeli kuvataiteen maisteriksi pääaineenaan mediataide.

Philip (synt. 1981) on kotoisin saksalaisesta satamakaupungista Kielistä. Hän opiskeli tietojenkäsittelytiedettä Berliinissä ennen muuttoaan Hongkongiin vuonna 2007. Hongkongissa hän tapasi tulevan vaimonsa Catherinen. Philip tutki ja opetti digitaalista taidetta hongkongilaisessa yliopistossa ennen kuin hän ja Catherine muuttivat Hampuriin vuonna 2014.

ISBN: 978-988-16334-9-1


VÄÄNTÖÄ KIINASSA
LEGENDAARISEN KIINA-KONKARIN
JARI VEPSÄLÄISEN LIIKETOIMINTAA

Tilaa



ISBN: 978-988-16334-2-2


TOISENLAISTA, EIKÖ VAAN?
JOITAKIN ITÄAASIALAISIA ÄÄNIÄ



Tilaa



Jos haluat ottaa yhteyttä, voit kirjoittaa viestin osoitteeseen info[at]apsaraforlag.com tai täyttää tämän kaavakkeen.







Ettekö voi lukea koodia? Painakaa tätä ikonia, niin saatte uuden koodin.

 

 

 

 

 

 

Apsara Förlag
12C, School Road, Block A, 2/fl
Cheung Chau
Hongkong
Tel: (852) – 2981 5945

info[at]apsaraforlag.com



Jari Vepsäläinen (s. 1960) saapui Kiinaan elokuussa vuonna 1985 opiskelemaan kiinalaista lainsäädäntöä kommunistipuolueen opinahjoon arvovaltaiseen Kiinan kansanyliopistoon Pekingissä. Oltuaan pääkaupungissa kaksi vuotta hän jatkoi opiskelujaan Etelä-Kiinan metropolissa Kantonissa. Siellä vallinnut ällistyttävän dynaaminen ilmapiiri kannusti häntä perustamaan Fintrade-Mercer-nimisen yrityksen ja asettumaan Hongkongiin. Siitä lähtien hän on auttanut suomalaisia ja muita länsimaisia yrityksiä välttämään kohtalokkaita ansoja Kiinassa.



TAKAISIN EDELLISELLE SIVULLE